«Ο ΓΛΑΡΟΣ» ΤΟΥ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΟΦ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΒΙΔΑΛΗ

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας, της υψηλής προσέλευσης του κοινού και των άριστων κριτικών αποφασίστηκε η παράταση για τον «Γλάρο» του  Άντον Τσέχοφ, που παρουσιάζει η Μαίρη Βιδάλη στο Νέο Κόσμο.  
Εκεί το Διάχρονο Θέατρο θα στεγάζει πλέον τις μελέτες του. Η παρουσίαση του έργου παρατείνεται από το τέλος Ιανουαρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί έως τις ...27 Μαρτίου.

Δικαιώνεται έτσι με τον καλύτερο τρόπο η προσπάθεια της Μαίρης Βιδάλη, να επενδύσει χωρίς φόβο, αλλά με πάθος τα θεατρικά της όνειρα σε έναν καινούργιο χώρο, σε μια εποχή μάλιστα  που τα νέα εγχειρήματα στον τομέα της τέχνης συρρικνώνονται. 


Πρόσφατα ο μεταφραστής του έργου Λυκούργος Καλλέργης επισκέφθηκε το Διάχρονο Θέατρο, παρακολούθησε την παράσταση και συνεχάρη θερμά τόσο το σκηνοθέτη Γιάννη Μόρτζο για το απόλυτο κλασικό ανέβασμα, εναρμονισμένο στο πνεύμα του Τσέχοφ και του Στανισλάφσκι, όσο και την πρωταγωνίστρια Μαίρη Βιδάλη για την ερμηνεία της στον ρόλο της Νίνας και όλο το θίασο.

Η ομάδα που επί πέντε μήνες προετοίμασε το έργο, αποτελείται από έμπειρους πρωταγωνιστές του θεάτρου μας. Την Νίτα Παγώνη,  που πρωτογνωρίσαμε σε ρόλους δίπλα στην Κατίνα Παξινού, με μακρά θητεία στο Εθνικό Θέατρο, να ενσαρκώνει το ρόλο της Μαντάμ Αρκάντιν. Τον Τάσο Πολιτόπουλο με μεγάλη πείρα στο κλασικό ρεπερτόριο για τον ρόλο αξιώσεων του Τρέπλεφ.
Σε συμπρωταγωνιστικούς ρόλους οι  Τέλης Ζώτος, Τζένη Κολλάρου, Πάνος Νικολαΐδης. Μαζί τους οι  Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Μαρία Μαλούχου, Νίκος Κικίλιας, Χρήστος Μαραθιάς,  Ρωξάνη Σαπούνοβα (τραγούδι).

Ο Απόστολος Κέντρας,  έγραψε την μουσική που θα παίζει στο πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης.
Σκηνικά – κοστούμια: Σεμίραμις Μοσχοβάκη
Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο 9:15μμ και Κυριακή 6:15μμ

Είσοδος: 20 €, φοιτητές: 15 €